Skip to main content

scriptie redigeren

Het onderzoek is gedaan, de basis is gelegd en je scriptie is geschreven. Nu alleen nog de puntjes op de i: je scriptie redigeren.

Tip: lees ook Leidraad voor een scriptie.

Scriptie redigeren voor hogeschool en universiteit

Na het redigeren van veel scripties voor studenten van hogescholen en universiteiten is er duidelijk behoefte aan begeleiding bij het schrijven van rapporten, papers en scripties vanaf het eerste studiejaar.​ Helaas schieten veel opleidingen hierin te kort. Nadat ik colleges verzorgd heb in taalvaardigheid voor studenten, die bezig waren met het schrijven van hun scriptie, is duidelijk dat de inhoud vaak goed is, maar dat redigeren geen overbodige luxe is.

Wat doet tekstenredigeren.nl behalve jouw scriptie redigeren? 

Tekstenredigeren.nl haalt de laatste foutjes en onduidelijkheden uit je scriptie en geeft tips voor verbetering. Ga je over het maximale aantal woorden heen en weet je niet wat je moet/kunt schrappen? Ook daar helpt tekstenredigeren.nl bij. Heb je moeite met een duidelijke en goede lay-out (de eerste indruk)? Geef aan wat je bedoeling is en ik zet je tekst goed in een document.

Begeleiding in het schrijven van scripties

Heb je in je hoofd wat je wilt schrijven, maar krijg je het niet op papier? Maak dan eerst een hoofdstukindeling, bepaal je doel en wat je met je scriptie wilt bereiken. Maak een planning terugwerkend vanaf de datum dat jij je scriptie in moet leveren. Houd rekening met het redigeren van je scriptie. Laat je dat doen, trek daar dan extra dagen voor uit. Kom je er niet uit? Maak dan een afspraak met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik coach je in het maken van een plan, een hoofdstukindeling en een concept en begeleid je naar een eindresultaat.
 

Tip 1: Let tijdens het schrijven op je (APA-)literatuurlijst. Het is lastig om alle literatuur na het schrijven erbij te zoeken.

Tip 2: Zorg dat je scriptie er goed uitziet met een mooie lay-out, duidelijk leesbaar en goede afbeeldingen.

Tip 3Is je scriptie te lang, kijk dan wat je kwijt kunt in de bijlagen.

Tip 4: Kijk naar mijn taal- en teksttips.

Tip 5: Laat iemand anders je scriptie lezen en commentaar geven.

Een paar reacties van tevreden studenten:

Ik wil u hartelijk bedanken voor uw snelle reactie!! Ook wil ik u enorm bedanken voor uw tijd en moeite!!

Fantastisch verbeterd! Mooi opgelost zo met de bijlagen. Veel actiever geschreven. In alle opzichten een geweldige transformatie.

Net bericht gekregen dat het is goedgekeurd! Dank u wel voor de feedback en begeleiding.