Wie is...

Wie is...

Tekstenredigeren.nl is het bedrijf van Janneke van Bemmel  

Teksten zijn meer dan een manier om een boodschap over te brengen. Het is communiceren met de lezer en het gaat over begrip en respect krijgen en vragen. Een goede band met je klant is een voorwaarde om prettig samen te werken, dat geldt zeker ook voor mij. 

Stel je voor dat je met jouw (foutloze) teksten mensen duidelijk maakt wat jij te bieden hebt op een manier die duidelijk is en aanspreekt, dat jij je documenten leesbaar maakt zodat iedereen begrijpt wat je bedoelt. Heb je daar moeite mee? Dan kan ik je helpen.

Waarom tekstenredigeren.nl?

Op de middelbare school, eerst het gymnasium en daarna het vwo, sprak het vak Nederlands me al aan. Ik las veel oud-Nederlands en haalde hoge cijfers, onder andere voor opstellen. Ik wilde dierenarts worden óf Nederlands studeren. Het liep echter anders.

Na een loopbaan in het management en de directie van Dille & Kamille en omzwervingen via coaching en mediation redigeer en (her)schrijf ik nu teksten voor bedrijven, organisaties, zzp'ers, studenten en anderen. Mijn oude 'liefde' is terug!

Dille & Kamille, coachen/trainen, teksten 

Bijna dertig jaar, waarvan 25 jaar in het management en de directie, werkte ik bij Dille & Kamille. Als winkelmanager, inkoper, stylist, trainer van verkooppersoneel, manager franchisezaken en coördinator formuleontwikkeling (directie).

Na omzwervingen via organisatie-coachen, trainen en mediation, koos ik in 2011 voor de Nederlandse taal. Sindsdien schrijf en herschrijf ik teksten in correct Nederlands. Ik verbeter teksten, maak ze kloppend, begrijpelijk en goed leesbaar.

Ik heb cursussen gevolgd en boeken over taal bestudeerd. In de beginjaren heb ik veel geleerd door te werken met o.a. het Groene Boekje (Woordenlijst Nederlandse taal), de SchrijfwijzerTeksten redigeren van Wim Daniëls en de website van Onze Taal onder handbereik. Maar mijn gevoel en intuïtie voor taal is het belangrijkst.  

Wat mij uniek maakt 

Mijn gevoel voor taal, mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven op management-en directieniveau, kennis van coaching, mediation, trainingen en mijn hbo+-niveau maken mijn manier van werken uniek. Het blijft niet bij opsporen van foutjes. Ik geef advies, maak de teksten duidelijker/beter, ben consequent in taalgebruik en vul aan of kort in waar nodig. Alle veranderingen houd ik bij met 'wijzigingen bijhouden' zodat de originele teksten zichtbaar blijven. 

Schrijfstijl

Mijn schrijfstijl is direct, zonder franje. Met zo weinig mogelijk woorden zoveel mogelijk zeggen. Geen stopwoordjes, onnodige bijvoeglijke naamwoorden, lege woorden. Begrijpelijk voor degenen voor wie het geschreven is. Het (her)schrijven en aanpassen van websites, boeken, nieuwsbrieven, rapporten, jaarstukken, scripties, e.d. vraagt inzicht in de lezer en in de manier waarop mensen de tekst lezen. 

Passie

Mijn passie is puzzelen met taal, zoals een moeilijk langdradig stuk tekst veranderen in een correcte, korte(re), begrijpelijke en leesbare Nederlandse tekst. Door mijn opleiding als coach en mediator ben ik graag bezig met teksten over leiderschap, psychologie, management, communicatie, de mens, maar ook bijvoorbeeld met teksten over voeding. Door mijn ervaring in de (detail)handel weet ik zakelijke teksten duidelijk en aanspreekbaar te maken.    

Recent werk

Hieronder een kort overzicht van recente werkzaamheden.

voor het bedrijfsleven:

 • cursus helder en duidelijk zakelijk schrijven
 • handboeken schrijven
 • (zakelijke) teksten redigeren
 • teksten voor websites redigeren
 • teksten voor websites (her)schrijven
 • nieuwsbriefteksten redigeren
 • brochures maken

voor communicatiebureaus:

 • (boek)teksten redigeren, controleren en (her)schrijven, websiteteksten schrijven en verbeteren

voor semi-overheid:

 • teksten schrijven en redigeren, websiteteksten schrijven en verbeteren

voor auteurs:

 • boeken redigeren en aanpassen, advies over inhoud

voor studenten:

in de zorg:

 • handboeken redigeren

voor mezelf:

 • boeken en (korte) verhalen schrijven
UA-41958947-1