boeken redigeren

boeken redigeren

Bij het redigeren van (management)boeken gaat het om het controleren op stijl-, spelling- en grammaticafouten, kijken of het verhaal klopt en logisch in elkaar zit en het verwijderen van stopwoordjes. Een boek is informatie en/of ontspannend en leest prettig. Lees ook mijn blog: wees je eigen redacteur.

Opbouw van een boek

De opbouw van een boek is belangrijk. Het begin zorgt dat de lezer verder wil lezen om meer te weten te komen of het boek opzij legt. Hoe vaak komt het niet voor dat je hoort: 'Er was niet doorheen te komen'. En dan gaat het nog maar om de eerste bladzijden. Bij een non-fictieboek helpt het om eerst de hoofdstukindeling te maken.

Een roman of literaire novelle

Er is natuurlijk een verschil tussen een romannetje dat je in één adem uitleest en een literaire novelle. Het schrijven van een literair boek is niet voor iedereen weggelegd. Maar daar gaat het in eerste instantie niet om. Schrijf gewoon het boek dat je wilt schrijven. Pas als je het geschreven hebt, kun je het kritisch nakijken en beoordelen of het ook geschikt is voor anderen.

Geredigeerde boeken

Naast het redigeren van de boeken 'Vlindertaal' van Barbara Kerstens, 'De rode hack' van Brenno de Winter, Denk jezelf anders', een autobiografische roman van Birgit Visser en 'Jong geleerd, oud gedaan', een boek over Feyenoord van Peter Dijkhoff, heb ik coaching- en hobbyboeken, managementboeken, thrillers, romans, een dagboek, een boek met tips en trucs om er goed uit te zien en diverse leer-, hand- en trainingsboeken over uiteenlopende onderwerpen geredigeerd en aangepast. 

Loop je vast tijdens het schrijven van je boek?

Heb je een idee voor het schrijven van een boek, maar komt het er niet van om het op papier te zetten of loop je vast tijdens het schrijven? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook als jij je boek wilt laten redigeren, beoordelen of in eigen beheer uitgeven, kan ik je helpen.

Kijk hier voor taaltips. Handig voor het redigeren van je eigen boeken.

UA-41958947-1