websiteteksten schrijven

Websiteteksten zijn belangrijke communicatiemiddelen om je bedrijf onder de aandacht te brengen.

Teksten voor je website

Je websiteteksten moeten in eerste instantie lekker leesbaar zijn en de lezer direct aanspreken, zodat hij in één oogopslag vindt wat hij zoekt. Is het te ingewikkeld of leest het niet lekker, dan is de bezoeker weg. Daarom is het schrijven van websiteteksten zo anders dan bijvoorbeeld teksten voor een boek, blog of nieuwsbrief.  

Waarom kiest de klant jou?

Omdat jij bent wie je bent en omdat jij duidelijk bent over wat je kunt en waar jij uniek in bent. Wat zijn jouw 'unieke verkooppunten' (USP's)? Wat biedt jij wat anderen niet hebben en wat maakt dat klanten voor jou kiezen? Wees onderscheidend, wees uniek! Maak jouw merk! En maak het waar.

Zoekmachine- en klantvriendelijke (SEO) websiteteksten

Het is belangrijk dat via verschillende zoekmachines je website goed gevonden wordt en dat je de lezer geeft wat hij zoekt. Hij zoekt niet voor niets op jouw website. De lezer scant de homepagina en leest de kopjes boven de alinea's. Is het interessant? Dan leest hij verder. Google schat websites, voorzien van goede unieke teksten, die toegankelijk en relevant zijn, hoog in.

teksten voor je website  

Zoekwoorden op je website

Voordat je teksten gaat of laat schrijven, is het goed een zoekwoordenonderzoek te doen. Op internet zijn er veel (gratis) mogelijkheden hiervoor, bijvoorbeeld Google Analytics. Je wilt op je zoekwoorden of zoektermen gevonden geworden, daarom is het belangrijk dat deze regelmatig in de tekst voorkomen. Overdrijf het niet, de tekst moet leesbaar blijven.

Toegankelijke websiteteksten

Tekstenredigeren.nl maakt de teksten op je website compact zonder de betekenis te veranderen of schrijft aan de hand van jouw input unieke websiteteksten met directe en aansprekende taal. De reputatie én de unieke inhoud van je website zijn belangrijk voor zoekmachines zoals Google. Natuurlijk vergeten we ook de zoekwoorden niet. 

Controlepunten websiteteksten

Ik controleer de teksten voor je website op taal-, stijl- en grammaticafouten en kijk of de werking van de links en de knoppen correct zijn, de navigatie goed werkt en of de site gebruiksvriendelijk is. Verdere controlepunten zijn: 

  • compacte taal (met zo weinig mogelijk woorden zoveel mogelijk zeggen)
  • directe taal (actieve taal, geen stopwoordjes, aansprekend)
  • geen fouten in spelling, stijl of grammatica
  • werking van de hyperlinks (kom je op de juiste pagina met de links?)
  • werking van de navigatie (komt het juiste naar boven als je navigeert?)
  • gebruiksvriendelijk (is het niet te ingewikkeld?)  

De eerste indruk van je website

Toch prettig om alles nog even na te laten kijken voordat je website de lucht ingaat. De eerste indruk van je bezoeker is belangrijk, het is als de eerste stap in een winkel. Is de sfeer goed, staan er artikelen die je zoekt, is alles duidelijk? 

Tip: Wanneer je een foto-slide op je website zet, zorg dat deze niet te snel gaat.

Lees mijn blog over hoe je een goede website vult.

Heb je hulp nodig bij het schrijven of aanpassen van je websiteteksten? Neem dan contact met me op. 

UA-41958947-1