teksten inkorten/herschrijven

'Soms is het moeilijk de juiste woorden te vinden.'

Is uw tekst te lang(dradig), heeft u niet de juiste toon te pakken, is het wollig geschreven of krijgt u het niet op papier zoals u wilt? Past uw brief net niet op dat A4'tje of weet u niet de juiste kopjes voor de teksten op uw website te vinden? Heeft u een boek geschreven en wilt u de lay-out aanpassen?

Tekst is te lang(dradig)

Bij te lange zinnen, niet al te interessante teksten of te veel informatie haken mensen al snel af. Probeer korte zinnen te gebruiken en korte alinea's met kopjes. Wanneer de kopjes waarin het onderwerp van de alinea staat mensen aanspreekt, dan lezen ze verder. 

De juiste toon

Soms is het moeilijk de juiste toon te vinden. Een trucje hiervoor is om te doen alsof je tegen iemand uit jouw doelgroep praat en deze tekst op papier te zetten. Lees het voor de zekerheid nog even hardop om te zien of de tekst lekker loopt.

Woorden schrappen

Weet je wat jouw stopwoordjes zijn? Nee? Vraag dan iemand anders om jouw tekst even te bekijken. Die haalt de stopwoordjes er zo uit. Selecteer ook de tekst eens om te zien hoeveel keer er 'dan', 'dus' en 'maar' in staat. Veel van deze woorden kun je schrappen. 
Probeer niet te overdrijven. Leuk is leuk, heel leuk maakt het niet leuker.

Vrijblijvend contact met tekstenredigeren.nl

Neem vrijblijvend contact op met tekstenredigeren.nl. Ik kijk hoe ik u kan helpen. 
Na een eventueel proeftekstje geef ik u een prijs of maak ik een op verzoek een offerte.

Kijk ook eens naar mijn taaltips.

Met tekstenredigeren.nl krijgt u de woorden op papier zoals u dat wilt.

UA-41958947-1