Skip to main content

Wie ben jij?

De pagina ‘over ons’ of ‘wie ben ik’ is vaak de saaiste pagina van een website. Terwijl de toon daar ontspannen, leuk en los kan zijn, is het vaak een zakelijke opsomming als een soort cv. Juist op deze pagina kun je laten merken wie jij wel en wie niet als klant wilt en of de klant jou wel of niet wil voor een opdracht.

Of de klant mij niet wil voor een opdracht? Ja, ook dat is belangrijk. Je wilt toch ook een tandarts, huisarts, therapeut, boekhouder met wie je een klik hebt? Ook voor een opdracht is het belangrijk dat je op één lijn zit. En juist daarom is de ‘over mij/ons’-pagina zo belangrijk. Wanneer je (potentiële) klant een cv wil, dan vraagt hij er wel om.

Juist op de ‘over mij/ons’-pagina kun je laten zien wie je bent. Waarom je doet wat je doet, met hoeveel passie en plezier jij je beroep uitoefent en dat je net dat stukje verdergaat voor je klant dan je concurrenten. Juist omdat je misschien een lange weg hebt moeten afleggen om te komen waar je bent of omdat het altijd al jouw passie en talent is geweest.Bij wie zou jij je opdracht neerleggen? Bij degene die niet wist wat te doen en daarom maar voor dit beroep heeft gekozen of bij iemand die vol enthousiasme vertelt dat zij, al vanaf dat ze heel jong was, wist dat ze dit wilde doen. Vertel wie je bent en waarom je doet wat je doet, in plaats van een droge opsomming van opleidingen en ervaring.

Daarnaast is je klant alleen geïnteresseerd in of je getrouwd bent of dat je samenwoont en in hoeveel kinderen je hebt als dat belangrijk is voor het beroep dat je uitoefent. Het gaat namelijk om jou als professional en niet om jou als de moeder of de vrouw van. Vertel wat je kunt, wie je bent, wat je leuk vindt en waarom mensen voor jou moeten kiezen.

Vind je het moeilijk om positief over jezelf te schrijven? Laat een ander het dan doen. Bijvoorbeeld tekstenredigeren.nl.