Waarom zijn teksten soms zo ingewikkeld?

Heb jij weleens te maken gehad met juridische teksten, moeilijke teksten van een gemeente, een verzekering of een andere instantie? Heb je toen laten weten dat je er weinig tot niets van begreep of dacht je dat het wel goed zat? Het is vreemd hoe vaak mensen hun handtekening zetten onder iets waar ze niets van begrijpen.

Waarom moeilijk als het makkelijk kan

Zo lang niemand daar iets over zegt en gewoon doet wat er gevraagd wordt, verandert er niets. Gelukkig zijn veel gemeenten ervan doordrongen dat ambtelijke taal vaak niet overkomt bij hun doelgroep en hebben ze hun teksten aangepast. Toch is er veel meer te doen om teksten begrijpelijk te maken voor iedereen die Nederlands kan lezen en begrijpen.

Je kunt de tekst al behoorlijk vereenvoudigen door korte alinea’s te schrijven in een actieve vorm met een duidelijke kop erboven. Vermijd hierbij overbodige woorden. Naast eenvoudige, voor iedereen begrijpelijke taal kun je bijvoorbeeld kleine tekeningetjes (graphics) of een helder stappenplan ter verduidelijking toevoegen.

Taal is de bron van alle misverstand (Antoine de Saint-Exupéry)

Ontvang je een ingewikkelde brief of e-mail? Schroom dan niet om er commentaar op te geven of het zelfs terug te sturen. Dat is nooit dom, het is veel dommer om iets te sturen waarvan bij voorbaat duidelijk is dat een groot gedeelte van de lezers het niet begrijpt.

Als we iets willen veranderen aan onbegrijpelijke ambtelijke, juridische of wat voor taal dan ook, dan moeten we in actie komen. Anders verandert er nooit iets.

Heb je zelf een onbegrijpelijke of ingewikkelde tekst geschreven en wil je die laten aanpassen naar een voor ieder begrijpelijke tekst neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Als je wilt dat lezers je begrijpen, leg het dan eenvoudig uit

UA-41958947-1