Klantenbinding, waarom is dat zo belangrijk?

Klantenbinding, waarom is dat zo belangrijk?

Krijg je ook zo af en toe een e-mail waarin iemand een gratis scan van jouw website wil doen? Natuurlijk komt daar als oplossing uit dat er heel wat te verbeteren valt. In veel gevallen kun je daar ook zelf iets aan doen, maar daarover later meer.

Ik had zo’n voorstel ontvangen en om te zien wat voor bedrijf daarachter zat, bekeek ik hun website. Die laadde supersnel, er stonden heel wat links op en als ik naar ze gezocht zou hebben, kwamen zij waarschijnlijk als eerste naar voren. Maar… er stonden behoorlijk wat spelfouten in hun teksten. Ik stelde per e-mail voor om hun website na te lopen op fouten en dat zij mijn website nakeken.

Daarna was het stil. Ik kreeg geen enkele reactie. Jammer voor hen, want als ik tevreden zou zijn over hun werk, dan had ik wellicht een aantal van mijn klanten door kunnen sturen. Een gemiste kans dus. Terwijl zij met hun – ongevraagde – e-mail probeerden nieuwe klanten te werven. Ieder contact – mits goed behandeld – kan een potentiële klant zijn, toch?

Nog even over wat je zelf o.a. kunt doen om je website beter vindbaar te maken: zorg dat je op iedere pagina de metatags en tags invult, zelfs als je blogs, artikelen, verhaaltjes of nieuwsbrieven publiceert op je site. Wanneer je dat jezelf aanleert, dan houd je ook tijdens het schrijven van je teksten automatisch meer rekening met je belangrijkste zoekwoorden.

Verder zijn alle regeltjes van korte duidelijke alinea’s met kopjes tot een opsomming van maximaal zes punten en een pakkende titel hier te lezen. Je kunt natuurlijk ook even contact opnemen met tekstenredigeren.nl voor advies of voor het schrijven en/of redigeren van jouw websiteteksten. Jij wilt toch niet dat er fouten op jouw website staan?

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

UA-41958947-1