Vertel jouw verhaal

Verhalen vertellen

Verhalen vertellen of ‘storytelling’ is een manier om je te onderscheiden van anderen. Want zeg nou zelf, het vak dat jij uitoefent, is toch niet uniek? Hoeveel mensen doen hetzelfde werk? Hoe onderscheid jij je dan van de rest en, nog belangrijker, hoe val jij op?

Natuurlijk kun je veel trefwoorden gebruiken, al kom je daar niet meer automatisch mee in de top van de zoekmachines, en je kunt laten zien hoe goed je bent door referenties op je website te plaatsen, maar doet niet iedereen dat al? Hoe spring jij er dan toch uit?

Storytelling

Dat doe je met storytelling. Je laat niet alleen zien wie je bent en wat je te bieden hebt, maar je vertelt een verhaal. Het verhaal waar jij achterstaat en waarin je vertelt hoe je ooit jouw bedrijf bent begonnen of moest beginnen, een verhaal over jouw merk of over hoe jij hierin verzeild bent geraakt of iets heel anders. Jouw verhaal.

Misschien wil jij de wereld een beetje beter, anders of mooier maken of wil je het verhaal vertellen waarom mensen met jouw product of dienst het beste af zijn. Of wil je jouw levensverhaal vertellen omdat je bedrijf daar een logisch vervolg op is. Mensen willen die verhalen, mits ze echt interessant zijn, graag horen.

Een vervolgverhaal

En als je jouw verhaal vertelt, kun je er misschien zelfs een vervolgverhaal van maken. In de vorm van nieuwsbrieven of blogs. Dan krijg je volgers die jouw verhaal verspreiden, zodat ook anderen het lezen. Of je kunt anderen je verhaal laten vertellen of een bijdrage laten leveren aan jouw verhaal. Zorg dat je hiervoor de juiste (online) kanalen gebruikt.

Weet je wat het belangrijkst is van storytelling? Mensen onthouden het. En vertellen het door. Het blijft hangen. Als ze zoeken op het immens uitgebreide wereldwijde web, dan vergeten ze namen en service en referenties, maar ze onthouden jouw verhaal. En jouw bedrijf. Daar doe je het voor.

UA-41958947-1