Skip to main content

Uitdagend, ondeugend, belerend of uitnodigend?

Uitdagend, ondeugend, belerend of uitnodigend?

Ben je uitdagend, een tikje ondeugend, belerend of uitnodigend? Of ben je de schooljuf, de betweter of misschien juist een beetje bescheiden? Met andere woorden, welke stijl van schrijven hanteer jij? Ben je goed genoeg om je lezers uit te dagen of ben je nog (een beetje te) voorzichtig?

Het schrijven van teksten is als een spreker zijn voor een groep: jij bent dé professional! Let maar eens op als je naar een lezing, symposium of iets dergelijks gaat, als de spreker het interessant, leuk en/of spannend weet te brengen, dan hang je aan zijn lippen en ga je ervan uit dat hij weet waar het over gaat.

Het schrijven van teksten is als een spreker zijn voor een groep: jij bent dé professional! en dat mag je best laten blijken (ook al ben je misschien een beetje onzeker…). Maar maak het dan wel interessant, leesbaar en geef het iets extra’s, zodat jij je onderscheidt van de rest. Iets waardoor mensen het onthouden, verder lezen of zelfs contact met je opnemen.

Door de sociale media zijn de lijnen steeds korter (Facebook, chat, WhatsApp) en met het wereld wijde web kan iedereen heel gemakkelijk informatie vinden. Daarom is de manier waarop jij je teksten schrijft zo belangrijk. Prikkel de lezer met korte informatieve teksten met iets extra’s, iets uitdagends, ondeugends of humoristisch, maar altijd positief.

Wanneer jij de emotie van je lezer raakt, blijft je verhaal hangen. Sterker nog, als je met je tekst een glimlach op hun gezicht tovert, als ze er tranen van in hun ogen krijgen en als het ze echt raakt, dan heb je zelfs grote kans dat ze jouw verhaal doorvertellen. Dan worden je lezers degenen die jouw bedrijf promoten. Mooier kan toch bijna niet!

Heb je hulp nodig om je teksten te verbeteren, interessanter te maken, te redigeren of in te korten? Neem dan even contact op met tekstenredigeren.nl.