Twijfels

Waarschijnlijk gaat dit stukje niet over alle zzp’ers, maar als ik in mijn omgeving kijk, herkennen veel collega’s dit fenomeen: twijfel.
Twijfel of het wel goed gaat als er even geen opdrachten binnenkomen en twijfel als het heel druk is, of ik het wel in mijn eentje aankan.

(Te) rustig

Na een periode van drukte ben ik zo gewend om nieuwe opdrachten in mijn mailbox te hebben, dat ik twijfel als het even niet zo is. Werkt mijn mail nog wel goed? Zit er geen virus in mijn mailbox? Kunnen ze me wel vinden? Wat nou als ik geen opdrachten meer krijg?

En dan gaat het niet eens over inkomsten. Dat zit wel goed. Er is genoeg binnengekomen in de tijd dat ik het druk had. Het is alleen die eeuwige twijfel. Zo erg, dat ik soms vergeet te genieten van mijn vrije tijd. Ik ben meer bezig met geen werk hebben, dan met het goed en prettig indelen van mijn tijd.

(Te) druk

En dan is er weer een periode van grote drukte. Kan ik het wel aan? Moet ik iemand anders inschakelen? Hoe krijg ik het allemaal af? Ik heb uitwijkmogelijkheden, maar ik doe het toch liever zelf. Mijn klanten weten hoe ik werk en zijn daar tevreden over.

En ach, na een paar lange dagen, inclusief avonden waarin alle vrijetijdsdingen maar even moeten wachten, heb ik de grootste drukte alweer achter de rug. Die drukte was helemaal niet erg, want ik heb het leukste werk van de wereld. En iets meer vrije tijd is ook lekker. Maar uh, waar blijven nou die klanten…?

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

UA-41958947-1