Jouw expertise toon je met een (management)boek

Jouw expertise toon je met een (management)boek

Ter ondersteuning van je expertise zou het goed zijn om een managementboek te schrijven. Zo kun je anderen vaardigheden aanleren of je kunt het zien als bevestiging of verlenging van trainingen die je geeft. Je kunt achtergronden toelichten en dieper op de zaken ingaan. Zo kun je laten zien dat je een expert bent op jouw gebied.

Er zijn meerdere manieren om je boek te verspreiden, namelijk via de geëigende kanalen, zoals boekwinkels, managementboek en andere online boekverkopers, maar je kunt het boek ook meegeven na een training en uitdelen aan relaties. Het werkt dan als marketinginstrument en kan een extra lokkertje zijn om een training te volgen (mensen zijn gek op cadeautjes…).

Hoe een boek uitgeven werkt, hoe je start en hoe je de marketing van je boek opzet, dat is te vinden op internet en kun je bijvoorbeeld uitgebreid lezen in de gratis gids van Pumbo op hun website, zonder verdere verplichtingen. Sowieso goed om eens te bekijken als je overweegt om een boek te schrijven.

Maar, hoor ik je denken, ik kan helemaal niet schrijven. Waarschijnlijk zie je het nut van een boek wel in, maar als je niet kunt schrijven, dan houdt het op. Nou, dat is dus helemaal niet waar. Ik kan van jouw krabbels, aantekeningen en met jouw support er een prima boek van maken. Een boek dat als e-book of als papieren versie uitgegeven wordt door een echte uitgever of in eigen beheer.

Het is best spannend om een boek te schrijven, want wat op papier staat, is jouw waarheid. Een waarheid die ver van die van anderen af kan liggen of waar anderen commentaar op kunnen hebben. Maar is uiteindelijk niet bijna alles wat gezegd of geschreven wordt subjectief? Geloof in wat je doet en zet dat op papier. Laat de hele wereld weten dat je een expert bent met het boek dat jij schrijft.
Naast ‘ghostwriting’ kan tekstenredigeren.nl je boek redigeren.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

UA-41958947-1