Skip to main content

Teksten voor brochures en folders

Schrijf een tekst voor brochures of folders

De tekst voor een brochure of folder is anders dan de tekst voor bijvoorbeeld een website. In de brochure gaat het uitsluitend over de dienst of het product en over het bedrijf dat de brochure/folder uitgeeft.

Let op dat een brochure vaak maar één keer gelezen wordt, de tekst moet de lezer direct aanspreken.

Beschrijving product en/of dienst

In de folder staat een uitgebreide beschrijving van het product of de dienst. Duidelijke afbeeldingen maken het aantrekkelijk. Som de voordelen op in een rijtje van maximaal zes. Houd de tekst kort en duidelijk, verwijs eventueel voor meer bijzonderheden naar de website.

Structuur

Met een goede structuur hoeft de lezer niet te zoeken; alles is direct duidelijk met korte onderschriften onder de afbeeldingen en kopjes boven korte alinea's. Prop de folder of brochure niet vol, maar maak goed gebruik van witruimte. Orden de informatie op een logische manier en verwijs waar nodig en mogelijk naar het bedrijf of de website voor meer informatie.

Informatie/bestellen

In de folder staat duidelijk waar meer informatie te vinden is en hoe men het product kan aanschaffen of zich voor de dienst kan opgeven/inschrijven. Vermeld minimaal de naam, het adres, telefoonnummer en de website waar men informatie over het product en/of de dienst en het bedrijf kan vinden. Vergeet niet een 'call to action' toe te voegen. Iets als: 'Bestel nu om te kunnen profiteren van...' of 'Schrijf nu in om te ervaren...'

Tip 1: Als er een persoon op een afbeelding staat, laat hem/haar dan in de richting van de belangrijkste informatie kijken.

Tip 2: Probeer niet te veel informatie in de brochure te 'proppen'.

Tip 3: Kom je er niet uit? Schakel dan tekstenredigeren.nl in.