Minder druk? Fantastisch!

Heb je het minder druk in de zomer? Prima. Gaan veel van jouw klanten op vakantie? Uitstekend. Komen er minder opdrachten binnen? Fantastisch!

Ik hoor je bijna denken: is ze gek geworden of zo? Het is toch vervelend als er minder opdrachten binnenkomen! Dat betekent ook minder inkomsten.
Dat is zo, maar het is een prima tijdstip om alles op een rijtje te zetten en opnieuw te organiseren. Je kunt eindelijk afmaken waar je steeds niet aan toe kwam én misschien iets nieuws proberen.

Je kunt je administratie op orde brengen, je adressenbestand optimaliseren en meteen je klanten laten weten wat de laatste ontwikkelingen in jouw bedrijf zijn. Ook dat kun je relateren aan de zomer en ze een fijne vakantie wensen. Er hoeven niet altijd opdrachten tegenover te staan. Door jouw berichtje kom je weer even onder de aandacht.

In de rustiger zomerperiode kun je overdenken of je nog steeds goed bezig bent. Misschien wil je je meer concentreren op bepaalde werkzaamheden en andere laten liggen. Of er zit al een hele tijd een idee in je achterhoofd dat je nu eindelijk eens uit kunt werken. Dan is het fijn dat klanten niet aan je trekken met (spoed-)opdrachten.

Denk ook eens na over je website, huisstijl en de sociale media waar je regelmatig op te vinden bent. Kun je daar nog iets aan veranderen/verbeteren? Kun je je klanten en anderen deelgenoot maken van een deel van jouw expertise door dit op je website te plaatsen? Zijn je teksten en afbeeldingen nog optimaal of is er wel wat voor verbetering vatbaar?

Zo zijn er nog veel meer dingen waar jij je mee bezig kunt houden tijdens de wat stillere zomermaanden, zodat je na de zomer weer optimaal aan nieuwe opdrachten kunt werken.

Ik wens je een fijne zomer en als je met vakantie gaat, laat je werk dan ook echt een keer thuis.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

UA-41958947-1