Marketingcommunicatie in teksten

Leuk idee, maar levert het iets op?

Ik ken iemand die zo gelooft in wat hij doet, dat het lijkt alsof het vanzelf op hem afkomt. Hij had een idee. Een idee waarvan anderen misschien zeiden: ‘Leuk, maar levert het echt iets op?’
Maar hij geloofde erin en tegen alle stromingen in − slechte economische situatie, winkels die moeten sluiten – realiseerde hij samen met zijn vriendin een droom: een winkel in Amsterdam West.

Sterk in marketingcommunicatie

Oké, hij had nog wat contacten bij AT5, omdat hij ooit de Amsterdam Communicatie Award had gewonnen en hij is sterk in marketingcommunicatie, maar in de eerste plaats gaat het om het geloof in wat hij doet. Dat ene winkeltje is opgemerkt door Het Parool, de Metro, AT5, INRetail, divers bloggers en het duikt telkens op de meest onverwachte plekken op.

Durf en de juiste kanalen

Misschien is zijn durf wel het meest doorslaggevend. Hij schrijft persberichten, verspreidt folders onder makelaars en stapt op mensen af die iets voor hem kunnen betekenen. Hij weet door zijn achtergrond dat je niet achterover kunt leunen en wachten tot mensen op je af komen, maar dat je actief moet zijn. Laten weten dat je er bent. En daarvoor de juiste kanalen vinden.

We doen het samen

De gedachte achter de communicatie-uitingen van de winkel zoals hierboven beschreven, is het benadrukken van het ‘wij-gevoel’: We doen het samen, en het levert veel op: We maken samen Amsterdam een stukje groener. Waarbij ‘groen’ meerdere betekenissen heeft, zoals gezond, natuurlijk, gezellig.

Zichtbaar maken via teksten

Je kunt veel bereiken met teksten, zoals je enthousiasme delen via je website of sociale media, persberichten versturen, nieuwsbrieven en blogs schrijven. Het is belangrijk om je zichtbaar te maken als bedrijf en je enthousiasme te delen. Durf je te laten zien. Soms is het goed om het anders te doen. Brutaler, out-of-the-box, anders dan anderen.

Samen komen we er wel uit

Durf jij het aan, maar krijg je de teksten niet goed op papier? Wil jij een persbericht maken maar weet je niet hoe? Neem even contact met me op. Samen komen we er wel uit.
Wil je het verhaal over die winkel in Amsterdam West volgen? Kijk dan op https://www.facebook.com/debalkonie/?fref=ts.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

UA-41958947-1