Je website is klaar, hoe kom je nu aan klanten?

Zo, de website is klaar, de teksten zijn goed, de afbeeldingen zijn prachtig en toch krijg je geen klanten. Hoe kan dat? In feite is het te vergelijken met een ondernemer. Je hebt een mooi kantoor, je ziet er goed uit, er staat een mooie auto voor de deur, maar je hebt een lege agenda en de klanten blijven weg. Waarom?
OMDAT JIJ MOET LATEN WETEN WAAR JIJ GOED IN BENT,
WAT JIJ JE KLANTEN TE BIEDEN HEBT.

En dat doe je niet door alleen een website op te zetten en daarna achterover te leunen. Jij kunt van alles verzinnen om te schrijven over hoe goed je bent, maar BEWIJS DAT MAAR EENS. Hoe? Door professionele stukken te publiceren, je te laten zien op sociale media, succesverhalen te tonen, een boek te schrijven en door mond-tot-mondreclame door klanten die hebben ervaren hoe goed jij bent.

Stel je coacht mensen. Je noemt je bedrijf zoals je heet, bijvoorbeeld Willeke de Wilde Coaching. ( Ik ken geen Willeke de Wilde, dus voel je niet aangesproken als je zo heet.) Hoe moeten mensen jou dan vinden? Als je gespecialiseerd bent, bijvoorbeeld in traumaverwerking na een ongeval, dan zoeken mensen op ‘traumaverwerking na een ongeval’ en vinden ze je al veel sneller. Schrijf je daarover ook in berichten, blogs, nieuwsbrieven en in een boek, dan ben je een specialist en komen de klanten naar je toe.

Klanten zoeken je op Google, komen op je website, wijzen anderen op je website, je krijgt steeds meer bezoekers en uiteindelijk kom je hoger in de zoekmachines terecht. Maar daar gaat een lang traject aan vooraf.

Hoe ik dat heb gedaan? Ik heb het geluk dat uit de naam van mijn bedrijf blijkt wat ik doe (bedankt Thijs!). Maar het ging bij mij ook stroef in het begin. Ik vroeg mijn klanten hun omgeving te laten weten wat ik deed als ze tevreden waren (en dat waren ze gelukkig…), ik verspreidde folders op netwerkbijeenkomsten, schreef korte verhaaltjes en was actief op sociale media.

Eigenlijk zou ik alle tevreden klanten moeten vragen om een review, bijvoorbeeld op LinkedIn of Facebook, maar dan voel ik me een beetje zoals die bedrijven die om een beoordeling vragen, zelfs wanneer je online een tube tandpasta hebt gekocht. En als ik ergens een hekel aan heb…

Langzaam maar zeker groeide mijn klantenbestand. Nu heb ik het soms te druk om aan mijn website te werken of een blog te schrijven, maar toch blijft dat belangrijk. Ook mijn vaste klanten moeten af en toe herinnerd worden aan tekstenredigeren.nl en een tekst lezen waar ze iets aan hebben.

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

UA-41958947-1