Een goede reden om je tekst te laten redigeren

‘Geef me nou eens één echt goede reden waarom ik tekstenredigeren.nl zou inschakelen.’ Een kennis stelde mij deze vraag en ik wilde meteen mijn hele verhaal vertellen over fouten verbeteren, teksten korter, maar duidelijker maken, beter gevonden worden door zoekmachines en de zekerheid hebben dat je document, rapport of andere tekst goed leesbaar is. Maar hij vroeg één reden. Ik moest daar even goed over nadenken.

Tijdens het nadenken, liet ik de opmerkingen van mijn klanten de revue passeren, van puntjes op de i zetten tot lof over tempo en uitvoering en zelfs: was jij maar mijn uitgever. Uiteindelijk kwam ik bij het grootste compliment dat iemand, die teksten redigeert, kan krijgen: Ik zou niet meer zonder kunnen. Een aanrader voor iedereen die dagelijks stukken schrijft.

Daar zit de kern. Tekstenredigeren.nl geeft je de zekerheid dat je teksten goed zijn. Goed op het gebied van spelling, grammatica en leesbaarheid en voor de teksten voor websites geldt dat aan de belangrijkste eisen van de zoekmachines wordt voldaan. Eerlijk gezegd heb ik bij echt alle teksten die ik moest redigeren, fouten verbeterd. Er was geen enkele tekst foutloos.

Het grote voordeel om je teksten te laten redigeren, is dat je kunt schrijven wat je op papier/in de computer wilt hebben. Je kunt je bezighouden met waar jij goed in bent zonder afgeleid te worden door eventuele schrijffouten. Dan stuur je jouw tekst naar tekstenredigeren.nl en je krijgt de tekst met de aanpassingen zichtbaar (snel) terug. Dat scheelt een hoop tijd, dus geld.

‘Oké, ik ben om’, zei de kennis. ‘Eigenlijk komt het erop neer dat iedereen doet waar hij goed in is. Ik schakel ook een loodgieter in als mijn riool verstopt zit of een dokter als ik ziek ben. Dus als mijn teksten niet helemaal kloppen, schakel ik tekstenredigeren.nl in.’
Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden!

UA-41958947-1