Skip to main content

Breng je bedrijf weer of beter in beeld

Ik voel het wel hoor, die coronacrisis*. Het is een stuk rustiger met mijn werk. Toch mag ik niet klagen, want ik heb nog werk. Dat is met veel collega-zzp’ers wel anders.

Ik heb bewondering voor al die mensen die met iets creatiefs, iets anders of iets nieuws bezig zijn. Knap dat ze niet bij de pakken neerzitten maar hun brein laten knarsen en iets bedenken om deze tijd door te komen.

Zo zijn er veel restaurants die een afhaal- of thuisbrengservice hebben (helaas niet in mijn dorp, dat is te klein, denk ik), winkels die hun producten online laten bestellen en af laten halen, artiesten die hun voorstelling of muziek online brengen, winkeliers die hun handen ineenslaan en samen een (‘troost’-)pakket samenstellen en nog veel meer mooie en goede initiatieven.

Iedereen is voorzichtig en kijkt reikhalzend uit naar een versoepeling van de regels. Wat kun je nu doen om straks klaar te zijn voor een nieuwe start en je bedrijf of organisatie weer of beter in beeld te brengen?

Je kunt bijvoorbeeld kijken of alles waar jij met je bedrijf of organisatie voor staat op je website te vinden is. Waarom jij uniek bent en je klant voor jou moet kiezen. Spreek je klant aan en gebruik taal die je in het dagelijks leven ook gebruikt. Beantwoord alle vragen die je klant kan hebben over je product en verwijder de informatie waar je klant niets aan heeft.

Misschien is dit het moment om alles nog eens kritisch door te nemen. Kijk of de afbeeldingen nog kloppen en of de links werken. Herschrijf verouderde blogs en plaats ze opnieuw of verwijder ze. Over jou en/of je medewerkers is misschien veel nieuws te melden en dan bedoel ik niet hoe moeilijk je het nu hebt. Blijf positief.

Is je website weer van deze tijd? Laat het weten via sociale media. Meld dat je website is aangepast en zet er een link bij. Doe je iets creatiefs, iets anders of iets nieuws in deze bizarre tijd? Meld het. Schrijf blogs, nieuwsbrieven of zomaar verhalen. Er zitten veel mensen thuis die tijd hebben om te lezen.

Ben je onzeker over je teksten, weet je niet of ze foutloos, leesbaar en interessant genoeg zijn? Stuur ze dan even naar tekstenredigeren.nl of bel naar 06 8333 4501. Ik geef tips, verbeter je teksten en kijk je website na. Toch prettig als je weet dat je teksten goed zijn.


*In deze crisis zitten we in een anderhalvemetersamenleving (= 1 woord), maar je kunt het ook schrijven als anderhalve-meter-samenleving of anderhalvemeter-samenleving.