Bescheidenheid siert niet altijd

Het is vaak overduidelijk wanneer iemand zelf de teksten voor zijn of haar website heeft geschreven. Omdat bescheidenheid de boventoon voert, vooral als het om jezelf of je eigen product gaat, komen de werkwoorden 'worden, zullen en kunnen' veelvuldig voor.

Kunnen

Bijvoorbeeld: 'We kunnen deze dienst voor u uitvoeren' of een zin van gelijke strekking. Veel duidelijker, directer, minder aarzelend en overtuigender is: 'Wij voeren deze dienst voor u uit.' De tekst haalt de bezoeker over om de dienst af te nemen.

Zullen

Ook met 'zullen' blijft het gissen: 'Door met ons in zee te gaan, zal uw omzet stijgen'. Ja leuk, dat zal gaan gebeuren. Maar wanneer? Beter is: 'Door met ons in zee te gaan, stijgt uw omzet'.  Natuurlijk zijn daarvoor geen garanties te geven, maar je gelooft toch in je eigen product? Breng dat dan geloofwaardig over.

Worden

En met 'worden' is het niet veel beter: 'Er wordt van alles aan gedaan om u vooruit te helpen'.  Actiever en overtuigender is: 'Wij doen er alles aan om u vooruit te helpen'.

Jij bent de beste

Geloof in wat je doet, wees overtuigd dat de bezoeker bij jou goed zit en overtuig dat jij op jouw gebied de beste bent. Als je niet al de beste bent, dan heb je veel klanten (= ervaring) nodig om de beste te worden. Begeleid de bezoeker in het denkproces. Hij of zij is niet voor niets op jouw website terecht gekomen.

Jouw teksten informeren, overtuigen, instrueren en amuseren je bezoekers, de lezers van je website.

UA-41958947-1