Skip to main content

Wat je echt moet weten over jouw teksten

Wat je echt moet weten over jouw teksten

Of hoe fouten doorwerken in het onbewuste

Heb jij dat weleens, dat je ergens bent en weet dat er iets niet klopt? Jouw onderbewustzijn heeft dan iets opgemerkt in de omgeving dat stoort. Het is vervelend en blijft als een stoorzender hangen vaak zonder dat je precies je vinger erop kunt leggen. Het kan een foute kleur zijn, een te opvallende afbeelding of iets wat kapot is. Dat werkt ook zo met teksten.

Fouten in teksten blijven hangen, ook al doet het niets af aan de betekenis van de tekst. En niet alleen echte fouten, ook zinnen die niet lekker lopen of verkeerd gebruikte uitdrukkingen worden onbewust geregistreerd. Het werkt zelfs zo dat een potentiële klant toch maar geen contact met je opneemt. Het voelt gewoon niet goed en dat is slecht voor een eerste contact.

Jij wilt toch geen klanten mislopen of een minder goed werkende website hebben alleen omdat er fouten in je teksten staan? Geloof me, zelfs de beste tekstschrijvers lezen over hun fouten heen. Laat daarom altijd je teksten controleren door een ander. Vraag diegene om echt kritisch te zijn en vooral niet te aardig. Er hangt namelijk best veel van af.


Betere teksten met tekstenredigeren.nl

Je kunt je teksten ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik kijk naar de spel-, stijl- en grammaticafouten, maar ook naar de leesbaarheid, het gebruik van overbodige woorden en of je taal aansprekend genoeg is voor jouw specifieke doelgroep. Ook voor belangrijke e-mails, brieven en andere documenten die snel nagekeken moeten worden, kun je tekstenredigeren.nl inschakelen.