Skip to main content

Soms zie je door de bomen het bos niet meer

Is het duidelijk wat jij doet/verkoopt?

Stel je voor, je loopt een winkel binnen om iets te kopen. De winkel heb je uitgezocht omdat je bijna zeker weet dat ze hebben wat je zoekt. Je komt binnen en loopt door een soort bos. Er staan veel bomen en je ziet verder niets. Dan ga je verder en kom je in een ruimte waar alle medewerkers staan. Ze heten je welkom en vertellen wat hen drijft, wat hun achtergrond en specialiteit is.  

Overal kom je borden tegen met: 'koop nu', 'de beste prijs', 'goede prijs-kwaliteitverhouding'. Na de ruimte met de medewerkers zie je stapels dozen en producten. Als je jouw product daarin moet zoeken, dan ben je nog wel even bezig. Heb je daar wel zin in? Geloof je er nog in? Denk je dat je op de juiste plek bent en dat je de juiste voorlichting krijgt?

Nee, natuurlijk niet. Wellicht heb je al veel eerder rechtsomkeert gemaakt. Logisch, want er zijn nog zoveel andere winkels waar ze ook het product dat jij zoekt, verkopen.

 

Heb jij wat ik zoek?

Dit geldt ook voor een website. Wanneer je bezoekers niet direct zien wat jij aan te bieden hebt, maar zich eerst door een hoop tekst of afbeeldingen moeten worstelen met op dat moment niet ter zake doende informatie dan ben je ze snel weer kwijt. Ondanks je mooie aanbiedingen en de moeite die jij hebt gedaan om er iets aantrekkelijks van te maken.

Start je website dus met jouw specifieke product of dienst, maak vervolgens duidelijk waarom men bij jou moet kopen (uniek product, prijs, kwaliteit, ervaring, etc.) en zorg dat er op iedere pagina een manier (button/link) is om contact met je bedrijf op te nemen. Die contactmogelijkheden geven iets vertrouwds. Wanneer er nergens een naam, adres of telefoonnummer te vinden is, denk ik al snel dat er iets niet klopt.

                                                

Waarin ben jij uniek?

Er zijn heel veel aanbieders, ook met de producten of diensten die jij aanbiedt. Wat maakt jou uniek? Wat heb jij dat anderen niet hebben? Waarom moet men jouw product kopen of jouw dienst afnemen? Ik krijg vaak te horen van mensen die via mijn website bij mij terechtkomen dat de website zo vertrouwd en zonder poespas overkomt. Dat is de reden waarom ik niet zelf ben gaan knutselen, maar mijn website door een professionele partij heb laten maken.

Wanneer jij je website laat bouwen en je teksten laat schrijven, zorg er dan voor dat het wordt zoals jij voor ogen hebt. Professionele mensen kunnen het waarschijnlijk mooier en beter dan jij - ieder zijn vak - maar jij moet je er goed bij voelen. Het ontwerp, de afbeeldingen én de teksten moeten bij jou en jouw bedrijf passen qua kleur, uitstraling, tone-of-voice, enzovoorts.
                                    
Zoals jij prettig wilt winkelen in de winkel van jouw keuze, zo moet je website voelen voor je klanten.

En als je advies nodig hebt of iemand die jouw teksten kan schrijven, neem dan even contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.