Haal meer uit je website

Op je website kun je vertellen wat jouw bedrijf doet, welke producten of diensten je te bieden hebt, hoe lang het bedrijf bestaat en wie jij bent. Ook is een contactpagina handig zodat men weet waar jij je bevindt. Maar er is veel meer mogelijk.
 

Huisstijl

Met je huisstijl laat je zien hoe jouw bedrijf in de markt staat. Is het ingetogen en rustig, dan spreekt dat een ander publiek aan dan wanneer je een kleurige, uitbundige huisstijl hebt. Past jouw huisstijl bij jou en bij je product en/of dienst? Sta je erachter of mist er nog iets? Zou een bezoeker op jouw website aan je huisstijl kunnen zien wat voor product of dienst jij aanbiedt?
 

Maak je klant nieuwsgierig

Het lijkt afgezaagd, maar het werkt: stel een vraag aan je potentiële klant die hem nieuwsgierig maakt en aanzet tot verder lezen. Niemand komt zo maar op je website. Hij zoekt een product of dienst of een antwoord op een vraag. Geef hem dat dan ook. Maak van je website geen doolhof waar de bezoeker zichzelf moet zien te redden. Daar zijn er al te veel van.
 

Maak duidelijk wie je bent

Je hoeft echt niet je hele doopceel te lichten, maar laat wel zien dat je bereikbaar bent en hoe en waar je gevestigd bent. Met liefst op iedere pagina contactgegevens of een link naar de contactpagina. Het komt nog te vaak voor dat je moet zoeken naar een telefoonnummer of een adres. Niet iedereen wil alles alleen online regelen.
 

Pas je website regelmatig aan

Wanneer heb jij voor het laatst je website bekeken en aangepast? Veel doen op/met je website zorgt voor een hogere ranking. Denk niet dat het klaar is als je een goede website hebt. Verander af en toe een tekst, zorg ervoor dat de informatie up-to-date blijft en ververs nu en dan de afbeeldingen. Blijf kritisch en laat de bezoekers weten dat je met je vak bezig bent.
 

Ontwerpen, website bouwen én tekstschrijven

Een website is pas goed als zowel het ontwerp, de techniek én de teksten goed zijn. Helaas zijn de teksten vaak het kind van de rekening. Ik hoor regelmatig dat het bouwen van de website al zo duur was, dat er maar eigen teksten op worden gezet. Maar laat nou juist de inhoud (tekst) van de website zo belangrijk zijn voor jouw potentiële klanten!
 

Werken de links?

Links naar pagina's van anderen en naar pagina's op je eigen website helpen mee om beter door zoekmachines gevonden te worden. Controleer regelmatig of de links nog werken. Het gebeurt te vaak dat de gezochte pagina niet meer bestaat en je de melding '404 pagina bestaat niet' krijgt. Liever geen link dan een link naar een niet bestaande pagina.  


Contact met tekstenredigeren.nl

Wil je weten wat er aan jouw website verbeterd kan worden? Neem dan even contact op. Ook voor aansprekende teksten, een hogere ranking in de zoekmachines, verbeteren of herschrijven van de bestaande teksten kun je mij bellen (06 8333 4501) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

UA-41958947-1