Gratis klus?

Naar aanleiding van de vraag op LinkedIn: 'Hoe kun je het best reageren op opdrachtgevers die je vragen voor een gratis klus?' barst een felle discussie los. Alle reacties komen neer op hetzelfde: niet doen!

Gratis met een wederdienst

Ik vind dat onzin. Je kunt toch iets gratis voor iemand doen en daar een wederdienst voor vragen. Zo ben ik onder andere aan mijn prachtige website gekomen, worden de updates voor mijn website perfect bijgehouden, krijg ik leuke opdrachten doorgespeeld en heb ik een gratis bodyscan gehad.

Beginnend zelfstandigen helpen

Enkele beginnend zelfstandigen heb ik geholpen met hun teksten tegen kleine prijsjes en daar heb ik goed betalende vaste klanten aan overgehouden. Sommige websites waar ik de teksten voor gecorrigeerd heb, hebben een link naar mijn website. Dat is gratis reclame. Soms houd ik er helemaal niets aan over, maar dat is het risico van het vak.

Investeren in je bedrijf

Natuurlijk moet ook ik mijn boterham met liefst nog iets erop verdienen. En er zijn mensen die altijd proberen alles voor niets te krijgen. Dat vind ik niet goed. Als beginnend zelfstandig ondernemer moet je investeren om je bedrijf van de grond te krijgen. Dat weet iedereen. Probeer dan niet hardwerkende collega ondernemers het vel over de neus te halen en betaal voor de diensten die je afneemt.

Serieus genomen worden

Een tijdje terug stond er een vacature op freelance.nl voor het herschrijven van teksten tegen een tarief van 150 euro per dag. Uit onderzoek bleek dat degene die de vacature geplaatst had zelf een tarief van 150 euro per uur hanteerde. Dat is uitbuiten of jezelf mijlenver boven anderen plaatsen. Ik kreeg het idee dat mijn vak niet serieus genomen werd door deze man. Ik heb dan ook niet gereageerd.

Iedereen zijn mening

Iedereen heeft zijn eigen specifieke mening hierover en dat mag. De een doet af en toe een gratis klus, de ander vraagt wederdiensten en de derde doet nooit iets gratis. Prima, dat moet iedereen zelf weten. Het schoot mij in het verkeerde keelgat dat de discussie richting mij steeds feller werd. Er werden woorden gebruikt als het 'gore' lef hebben en er werd gevraagd wat ik op LinkedIn deed, of ik niet meer thuishoorde op Facebook.

Een pittige discussie op z'n tijd

De groepen op LinkedIn worden gebruikt voor discussies, Ik had niet verwacht van collega tekstschrijvers dat ze zo rechtlijnig waren en niet open zouden staan voor de mening van anderen. Jammer, want een pittige discussie op zijn tijd, daar houd ik wel van. 

UA-41958947-1